Aika kuluu nopsaan ja kotisivut ja blogi laahaavat pahasti perässä. Yritän nyt parantaa tapani ja päivitellä tiuhempaan.

Olemme reissanneet kesän ja syksyn mittaan ulkomailla ja käyneet muutamissa kotimaan näyttelyissä ja mejäkokeissa. Ohessa lyhyesti kunkin koiran kuulumiset:

Liinu sai Pärnusta heinäkuussa kolmannen CACIBinsa, neljättä yritämme metsästää vielä. Keväällä Lahden näyttelyssä se oli PN3 ja heinäkuussa Ristiinan näyttelyssä VAL ERI 3. Voittajaluokan jälkikokeissa neitokainen ei ole suostunut jäljestämään verijälkeä, siitä johtuen on tullut useampi keskeytys kokeista.

Eetu on saanut jälkikokeista ykköstuloksia, tänä vuonna piirinmestaruuksissa neljäs sija ja oman mäyräkoirakerhon mejämestaruuskilpailussa Eetu tuli toiselle sijalle. Rotumestaruus jäi väliin, kun mamma unohti kuumeissaan laittaa ilmoittautumisen ajoissa. Eetu on käynyt vain Ristiinan näyttelyssä tänä vuonna, siellä se olikin sitten ROP ja RYP4.

Niisku sai keväällä PIKA1-tuloksen ja muuten se onkin keskittynyt kasvattamaan karvoja. Syyskuussa oman kerhon näyttelyssä Michael Allerup Nielsen tuomaroi Niiskun H:n arvoiseksi pienoisena yllätyksenä. Niisku osallistuu seuravaan kerran näyttelyihin varmaan vasta kevään puolella, annamme nyt vuoron nuoremmille.

Martti on kerännyt kolme junnusertiä Virosta ja saamme siis (epävirallisesti ainakin vielä) tituleerata sitä EE JMVA:ksi. Muuten näyttelyistä sillä on yksi serti ja varaserti sekä pari EH:ta. Lisäksi Martti on harjoitellut PIKAa ja MEJÄä. Ruotsin mejäkokeesta sillä on kakkostulos, pikakokeesta ensimmäisellä yrityksellä 0.

Tofi on käynyt Virossa ja Suomessa näyttelyissä saaden kaksi varasertiä Suomesta ja Virossakin ERIt ja PN-sijoitukset. Voittajaluokan jälkikoetta kokeiltiin kerran, mutta motivaatiota ei oikein löytynyt muuhun kuin hirven jäljestykseen.

Lola (Kung Karls Hazel) on kunnostautunut jälkipuolella: heti niukin naukin 9kk iässä ruotsalainen aloksluokka läpi ja ensimmäinen avo1-tulos. 10kk iässä kaksi 1-tulosta ja yksi 2-tulos, joten neitokainen saavutti varsin vikkelästi SE JVA -tittelin. Odottelemme Lolan täyttävän 15kk, jotta saisimme sen siirrettyä kaniiniksi.

7-kääpiötä pesueesta 5 koiraa oli mukana Hollolan pentunäyttelyssä toukokuussa. Tällöin Rolle (DW Sleepy) oli ROP, RYP2, Tarmo (DW Dopey) 2KP, Jörö (DW Grumpy) 3, Rune (DW  Sneezy) 4. Myy-tyttö (DW Happy) ainoana 1KP, VSP. Kennel Dachswagen ROP-kasvattaja ja sain oikein mukavan arvostelun pentusista. Tuomarina oli Unto Timonen. Toisen kerran pesuetta kokoontui erkkariin 15.8., jonne en valitettavasti päässyt sairastumisen vuoksi. Siellä Rolle oli VSP-pentu ja Myy PN2, KP.

Jörö (DW Grumpy) on käynyt muuallakin pentuluokissa mukavin tuloksin (ROP, RYP2 ja 2KP) ja olemme aloitelleet jäljestyspuuhia. Jäljestys on vielä vähän varovaista, mutta kun sorkka löytyy se peitetään huolella. :) 

Myy (DW Happy) on käynyt pentuluokkien lisäksi mätsäreissä ja debytoinutkin virallisessa näyttelyssä. Tuloksena valitettavasti H, koska pientä tyttöä pisti ilmeisesti ampiainen juuri ennen kehään menoa, mistä johtuen se ontui ym. Tuomari Esko Nummijärvi ei kuitenkaan antanut EVAa. Ensi kerralla parempi onni! Anitta on harjoitellut Myyn kanssa myös jäljestystä, mikä kuulemma sujuu oikein mallikkaasti.

Tarmo (DW Dopey) on käynyt myös pentuluokassa näyttelyissä ollen ainakin Leivonmäellä ja Ristiinassa ROP-pentu. Tarmo on käynyt välillä kylässä ja sen kanssa on kokeiltu pikaputkea.

Suunnitelmissa on tälle vuodelle vielä matkata Ruotsiin, Viroon ja Liettuaan ja lisäksi vielä koluamme loput Suomen näyttelyt tältä vuodelta. ;)